Gezonde voeding op de Nicolaasschool

Gezonde voeding op de Nicolaasschool

Zaterdag 29 augustus 2020

Dit schooljaar is er op de Nicolaasschool extra aandacht voor gezonde voeding. Gezonde voeding is belangrijk voor het lichaam van uw kind, maar ook voor het welbevinden en daardoor ook voor de leerprestaties.

Wij stimuleren dat u uw kind gezonde voeding én drinken meegeeft naar school. Ook zal er in de klassen meer aandacht zijn voor de voeding en het drinken van water.

Wat is gezonde voeding? 

    • Het is belangrijk dat uw kind thuis ontbijt. Als je wakker wordt, heeft het lichaam al zo’n acht tot 10 uur geen eten en drinken binnen gekregen. Je batterij is (bijna) leeg. Om tijdens de dag goed te kunnen functioneren, heeft je lichaam voedsel nodig. Daardoor kun je je veel beter concentreren gedurende de dag. En dat heeft natuurlijk een positief effect op de schoolprestaties. Een gezond ontbijt is ook van belang om op gewicht te blijven. Als je ontbijt, heb je gedurende de dag een beter gevuld gevoel. Hierdoor zul je minder snel snacken of naar de snoeppot grijpen.
    • Geef groente of fruit mee als tussendoortje. Een koek, chocolaatje of boterham is niet nodig als uw kind goed ontbeten heeft.
    • Gezonde lunch. Geef uw kind (bruin) brood met beleg mee, een salade, een wrap of iets anders gezonds. Voorverpakte, kant en klare producten (broodjes, croissantjes, frikadelbroodjes, enz.) zijn eigenlijk bijna nooit gezond. Hier zitten veel ongezonde suikers en vetten in.
    • Geef water mee (eventueel op smaak gemaakt met een muntblaadje o.i.d. er in). Het is belangrijk dat uw kind voornamelijk water drinkt. Water drinken zorgt er voor dat het vochtbalans op peil blijft en dat je lichaam optimaal kan functioneren. In alle andere dranken zit suiker of andere toegevoegde stoffen die uw kind niet nodig heeft. Tijdens een schooldag mag er altijd een fles water op tafel staan waar uw kind uit mag drinken.

Als u hier nog vragen over heeft kunt u altijd een gesprek aanvragen met de groepsleerkracht van uw kind of één van de gymleerkrachten.

 


Terug