Nieuwe filmsterren gezocht

Vrijdag 8 juni 2018

De Nicolaasschool is benaderd door de producent van de familiefilm De Club van Lelijke Kinderen, naar het gelijknamige boek van Koos Meinderts. Hij is op zoek naar kinderen die het leuk vinden in de film mee te spelen, (gratis) acteerlessen willen krijgen en willen leren hoe je films maakt.

Hij zoekt naar kinderen die het leuk vinden om mee te doen. Dat betekent dat ze in de film kunnen spelen (er zijn grote en kleine rollen waar auditie voor gedaan kan worden -ze zoeken in totaal honderden kinderen), acteerlessen krijgen van de regisseur (uiteraard gratis) en straks natuurlijk naar de première komen als echte filmsterren.

Wanneer uw kind een echt acteertalent is,  kunt u hem /haar aanmelden via www.declubvanlelijkekinderen.nl,  hier is ook alle aanvullende informatie te vinden.

Waar gaat de film dan over?

De film wordt gemaakt in samenwerking met de Publieke Omroep (EO) en gaat over Paul, een jongen met grote flaporen, moet op een dag plotseling mee op schoolreisje. Al snel komt hij erachter dat hij in werkelijkheid samen met honderden andere kinderen wordt opgesloten omdat hij lelijk is. Op deze manier wil president Isimo het land opschonen. Paul weet te ontsnappen en richt samen met Sara, het mooiste meisje van de klas, ‘De Club van Lelijke Kinderen’ op. Vanuit hun schuilplaats gaan ze de strijd aan met de President. Lukt het Paul en zijn vrienden de andere lelijke kinderen te bevrijden, en het President Isimo omver te werpen? De Club van Lelijke Kinderen is een verhaal over zelfvertrouwen, discriminatie en in jezelf geloven – gebaseerd op de 2e wereldoorlog en moderne staatshoofden.