4 seizoenen in de Speeldernis

Donderdag 18 november 2021

De kinderen uit groep drie tot en met zes hebben enorm geluk.
De kinderen komen gedurende het schooljaar maar liefst vier keer op bezoek in de Speeldernis.

Alle groepen zijn net geweest voor een les over de herfst. Misschien heeft u al enthousiaste verhalen gehoord!
Tijdens de lessen in natuurspeeltuin de Speeldernis draait het om het thema seizoenen.

Via gericht onderzoek en spel ervaren de kinderen wat er allemaal anders is in de natuur tijdens de lente, de zomer, de herfst of de winter.
Door te voelen, horen, kijken, ruiken én proeven beleven de kinderen de natuur in de Speeldernis van heel dichtbij. Door nader kennis te maken met planten en (stads)dieren leren de kinderen zorgzaam omgaan met de natuur.

Iedere les is er bovendien tijd om met elkaar iets lekkers te eten rond een kampvuur en wordt er ook een uurtje lekker vrij gespeeld.  De Speeldernis is een plek die verrast!