Corona update

Donderdag 25 november 2021

Beste ouders,

Er wordt in de media op dit moment veel geschreven over het eventueel sluiten van de basisscholen na het komende weekend.

Wij snappen dat ouders hier een beetje nerveus van worden.

Wij kunnen u op dit moment niets anders vertellen dan dat wij ervan uitgaan dat we na het weekend gewoon alle Nicolazers op school mogen ontvangen.

Zoals al eerder gemeld merken wij de afgelopen twee weken wel dat corona onze school weer ’insluipt’. Steeds meer leerlingen worden ziekgemeld of moeten thuis in quarantaine en helaas is dit ook het geval binnen ons leerkrachtenteam.

Wij kunnen morgen aan twee van onze groepen geen fysiek onderwijs bieden. Zij krijgen thuisonderwijs van de leerkracht. Wij hebben de verwachting dat wij de komende weken meer gebruik moeten gaan maken van deze noodoplossing.

Uiteraard zullen wij iedere situatie proberen goed te beoordelen zodat wij de juiste keuze maken. Thuisonderwijs is voor ons pas een optie wanneer: er geen andere collega is die de klas kan opvangen, er geen mogelijkheid is tot verdelen van de groep (of wanneer de periode te lang is) of wanneer de kans op meer besmettingen in een groep groot is.

Helaas moeten wij u mededelen dat vanaf maandag de inloop van de kleine groepjes ouders naar de klas (voorlopig) stopt. Alleen ouders van een nieuwe kleuter mogen de eerste week even mee naar de klas.

Wanneer u een afspraak wil maken met de leerkracht van uw kind kan dit nog wel. U kunt een mail sturen naar de juf of meester, na schooltijd even bellen of de leerkracht na schooltijd even op het plein aanspreken om een afspraak te plannen.

Uiteraard kunnen wij er met zijn allen aan bijdragen dat de school openblijft:

-Houd 1 ½ meter afstand, ook op het schoolplein

-Volg de looproutes (U kunt op het hoofdgebouw echt niet meer door het grote hek naar buiten)

-Laat uw kind vaak zijn/ haar handen wassen

-Houd uw kind thuis wanneer hij/ zij corona gerelateerde klachten heeft.

-Laat uw kind testen en laat u zelf testen bij klachten.

-Houd uw kind thuis wanneer iemand in het gezin corona heeft.

Heeft u vragen, dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen.

Met vriendelijke groet,

Annemarie Brinkhof & Martijn van Minnen