Denk mee over leuke activiteiten voor uw kinderen in de vakanties!

Dinsdag 20 september 2022

Beste ouder,

Voor de gemeente Rotterdam voert onderzoeksbureau Enneüs een onderzoek uit naar de wensen en behoeften van ouders ten aanzien van de vrijetijdsbesteding van hun kinderen in de schoolvakanties. De gemeente wil graag weten wat uw kind doet en zou willen doen in Rotterdam tijdens de schoolvakanties. Door de wensen en behoeften van ouders en hun kinderen in kaart te brengen, hoopt de gemeente het vrijetijdsaanbod hier in de toekomst beter op te laten aansluiten.

Meedoen

Om de wensen en behoeften in kaart te brengen worden twee onderzoeken uitgevoerd: één onder ouders en één onder kinderen. U kunt als ouder direct eenvoudig online meedoen op www.vrijetijd-onderzoek.nl. Onder deelnemers worden cadeaubonnen van € 25,- verloot.

Om de mening van kinderen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar te achterhalen komen wij in week 39 langs op de school van uw kind(eren). Wij hebben twee groepen gemaakt: kinderen van 4 t/m 7 jaar en kinderen van 8 t/m 12 jaar. Bij de oudste doelgroep zal informatie worden opgehaald aan de hand van een vragenlijst. De onderzoekers zullen de kinderen 10 tot 12 vragen stellen die op een tablet worden ingevuld. Een vragenlijst leent zich niet voor kinderen jonger dan 8 jaar. Daarom hebben we voor deze groep een creatieve werkvorm bedacht: ‘Je mening laten zien met kleur’. Onder begeleiding van twee onderzoekers en in groepjes van maximaal vijf leerlingen, geven kinderen hun mening over activiteiten met behulp van gekleurde post-its. Op basis van het maximaal aantal deelnemers kan het zijn dat de klas van uw kind(eren) niet deelneemt.

Indien u niet wenst dat uw kind(eren) meedoet/meedoen aan dit onderzoek, dan kunt u uw kind(eren) online afmelden tot uiterlijk zondag 25 september 2022 bij Tessa.vanderPot@rvko.nl.

Privacy

Het onderzoeksbureau draagt zorg voor strikt vertrouwelijke behandeling van alle gegevens, en voor het waarborgen van de privacy van u en uw kind(eren). Het invullen van de vragenlijst is vertrouwelijk. Alleen onderzoeksbureau Enneüs beheert de resultaten die u met het invullen van de vragenlijst aanlevert.

Alvast veel dank voor uw deelname!