Vanaf morgen kunt u samen met uw kind een ontbijt op school maken.

Dinsdag 1 november 2022

Beste ouders,

Ontbijten voordat je naar school gaat is belangrijk.

Onze hersenen hebben brandstof nodig. Wanneer kinderen in de ochtend niet ontbijten kunnen zij zich moe voelen en moeite hebben zich te concentreren.  Kinderen die ontbijten presteren beter op school. En wist u dat mensen die ontbijten gedurende de rest van de dag (over het algemeen) gezondere keuzes maken?

Veel ouders kiezen er bewust voor om in de ochtend niet met hun kind(eren) te ontbijten. Een halfuur langer op bed kunnen blijven liggen is zeer aantrekkelijk…  Het kan ook zo zijn dat er bij de boodschappen andere keuzes (moeten) worden gemaakt.

Omdat wij het als school het belangrijk vinden dat onze leerlingen voordat zij naar school gaan al een boterham hebben gegeten, is ervan af morgen (iedere dag na schooltijd) de mogelijkheid om na schooltijd een ontbijt te maken voor de volgende dag.

In de lerarenkamer op het hoofdgebouw (tweede verdieping bij de groepen 7 & 8) is er brood en beleg aanwezig.Voor alle Nicolazers die een ontbijt voor de volgende ochtend willen maken. Het brood dat wordt gesmeerd, wordt mee naar huis genomen en kan de volgende ochtend thuis voor het naar school gaan worden opgegeten.

Hoe mooi is dit!

De volgende afspraken zijn van toepassing:

• Kinderen/ouders mogen om 15.10 uur (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en 12.40 uur (woensdag) naar de lerarenkamer lopen. Niet eerder!
  • Er is 30 minuten de tijd om een boterham te smeren

Kinderen van groep 5 t/m 8 mogen zelfstandig hiernaartoe. Kinderen uit groep 1 t/m 4 moeten met ouder, verzorger of grote broer/zus hiernaartoe.

Wij zien u graag vanaf morgen!