Informatieochtend armoedebestrijding

Informatieochtend armoedebestrijding

Donderdag 7 september 2023

Leuke uitstapjes, sporten, muziekles, een verjaardag vieren. Het lijkt zo gewoon dat alle kinderen in Nederland dit kunnen doen. Maar niet elke ouder kan dit betalen. Voor die ouders is er hulp. Deze hulp kunnen wij als school voor u aanvragen.

Het is heel belangrijk dat ieder kind de kans krijgt om mee te doen met leeftijdsgenoten. Uit onderzoek blijkt dat steeds meer gezinnen moeite hebben om rond te komen. Toch rust er nog een taboe op armoede. Wanneer de maand qua geld voor u net even te lang duurt en activiteiten voor uw kind daardoor simpelweg niet mogelijk zijn, beseft u dan dat u zeker niet de enige bent. Er is geen reden om u te schamen.

Op woensdag 27 september organiseert de Nicolaasschool een informatieochtend over dit onderwerp. Onze schoolmaatschappelijk werkster Marjolein Baan geeft dan informatie over waar ouders terecht kunnen voor hulp en welke hulp. Daarnaast komt de heer Schilling van het Jeugd Educatie Fonds (https://www.jeugdeducatiefonds.nl/) informatie geven over wat zijn organisatie voor u kan betekenen. 

Wij nodigen u van harte uit om bij deze bijeenkomst aanwezig te zijn. De bijeenkomst vindt plaats op de dependance 5/6 (Korfmakersstraat 12) in het handvaardigheidslokaal op de bovenste verdieping. De inloop is om 8.45 en de voorlichting begint om 9.00. 

Tot dan.

 


Terug