Bijzonder Project Nicolaasschool

Woensdag 16 januari 2019

De dag begon vandaag wel heel bijzonder voor een groep van 15 kinderen uit de groepen 8.

Zij starten vandaag op Melanchton Mathenesse met een ontbijt met o.a. de wethouder van Onderwijs, Said Kasmi.

Dit was het startsein van het project Brugblokken.

Het project ‘Brugblokken’ is een samenwerking tussen de Nicolaasschool en Melanchthon Mathenesse. Met als doel om de overgang van het basisonderwijs naar het voorgezet onderwijs soepeler te laten verlopen.

Dit project is bedoeld voor 15 leerlingen met een voorlopig advies: basisberoepsgerichte leerweg. Op het Melanchton maken zij kennis met de profielen Zorg en Welzijn, Productie, Installatie en Energie en Horeca, Bakkerij en Recreatie. En krijgen zij praktijkgerichte lessen aangeboden.

Het project loopt van 16 januari t/m 12 april. De kinderen gaan elke woensdag voor lessen naar het Melanchton. Zo oefenen ze al een beetje, hoe het eraan toegaat op het voortgezet onderwijs, zodat ze na de zomervakantie vol zelfvertrouwen hun nieuwe school binnenstappen.