Geef u op voor de ouderavond Leer- en Veerkracht op 19 februari

Woensdag 30 januari 2019

Op dinsdag 19 februari is het zover.

De ouderavond Leer- en Veerkracht!

De leerkrachten en de kinderen zijn hier elke dag mee bezig, maar wat weet u er zelf vanaf?

Hoe ziet de avond eruit?

Om 19 uur gaan de deuren open. Zorg dat u op tijd komt. U kunt dan nog kiezen welke workshops u wilt volgen. Lees hieronder wat het aanbod is, dan kunt u er thuis alvast over nadenken.

Let op, Vol=vol.

Om 19.15 heet dr. Rinka van Zundert u van harte welkom.

Daarna kunt u 2 workshops volgen. Kijk alvast wat u interessant vindt, dat kiest sneller op de avond zelf.

Workshop 1: Aandachttraining

Waarom kan aandachttraining een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen? Wat is het eigenlijk? Hoe kunt u als ouder daar thuis in ondersteunen? En wat zegt de wetenschap er eigenlijk over? In deze theoretische workshop krijgt u daar de antwoorden op!

Workshop 2: Social Brania

Met een mobiele telefoon in je zak die trilt, lichtjes laat knipperen of geluidjes laat horen en constante meldingen die binnenkomen ben je heel wat tijd kwijt aan het reageren hierop of checken van je telefoon. Prikkels, prikkels, prikkels. Wat gebeurt er eigenlijk in je hersens en hoe gaan we hiermee om?

Workshop 3: Gedachtenonderzoek

Er gebeurt iets, daar denk en voel je iets bij, daarna laat je bepaald gedrag zien, wat weer een gevolg heeft. Als kinderen ruzie hebben in de klas, bespreken we dit regelmatig aan de hand van het G-schema. Hoe werkt dat eigenlijk? Kunt u het thuis ook gebruiken? En kunnen volwassenen hier ook iets mee?

Workshop 4: Aandacht, rust en ruimte

Kikker Kees leert kinderen op de Nicolaasschool hoe ze rustig kunnen worden. Maar ook hoe je je hoofd leegmaakt en daarna vol energie aan een nieuwe taak kunt beginnen. Wilt u dit zelf ook beleven en ervaren wat uw kind ervaart? Volg dan deze workshop.

Om half 9 sluiten we de avond af en gaat u met een leuk presentje naar huis.

Komt u ook?

Geef u dan op via de app. Ga naar het kopje evenementen en meld u aan!

Vul bij de opmerkingen in met hoeveel personen u komt.

Opgeven bij de leerkracht of juf Kim kan ook.