Update Nicolaasschool gesloten tot 6 april

Zondag 15 maart 2020

Geachte ouders en verzorgers,
Vandaag heeft het kabinet aangekondigd dat alle scholen in het basis-, voortgezet en speciaal onderwijs per direct worden gesloten vanwege de aangescherpte maatregelen rond het coronavirus. Dat betekent dat ook onze school vanaf morgen gesloten is. De Nicolaasschool zou morgen, maandag 16 maart, al gesloten zijn vanwege een studiedag. Wij gaan deze dag nu gebruiken om ons voor te bereiden op de komende periode.
De maatregel geldt tot 6 april. Het is goed mogelijk dat deze periode wordt verlengd.
We begrijpen dat dit van grote impact kan zijn op uw gezinssituatie. Misschien is het voor u moeilijk om op deze korte termijn opvang te organiseren. Voor kinderen waarvan (beide) ouders/verzorgers werken in een sector die van vitaal belang is voor het draaiend houden van onze maatschappelijke structuren en de zorg, is onze school de komende geopend. Wij verzorgen de opvang van de kinderen van ouders in vitale beroepen vanaf dinsdag 17 maart.
Voor de huidige situatie geldt dit voor de volgende beroepsgroepen:
• Politie, brandweer, ziekenhuis- en/of ambulancepersoneel
• Leerkrachten en medewerkers kinderopvang
• Thuiszorg, bejaardenzorg, gehandicaptenzorg

Uw kind(eren) kan/kunnen in dit geval naar school komen. Wij vragen u om via de mail te laten weten of u gebruik maakt van deze mogelijkheid. NB: kinderen die gezondheidsklachten hebben van verkoudheid, keelpijn, koorts of hoesten mogen niet naar school komen.
Deze week maken we als team op school een plan van aanpak voor hoe we de komende periode met de situatie zullen omgaan. We informeren u hier later deze week verder over. We begrijpen dat er veel vragen en zorgen kunnen leven. We doen een beroep op uw vertrouwen, dat wij zorgvuldige afwegingen zullen maken en het belang van de leerlingen, ook als zij thuis zijn, steeds voorop stellen. Om eventuele vragen goed en gestructureerd van een antwoord te kunnen voorzien, hebben wij uiteraard een mailadres. Mail naar info@nicolaas-school als u specifieke vragen heeft over de nu genomen maatregelen.
Tijden van crisis brengen veel onzekerheid met zich mee. En een ideale oplossing bestaat er niet. Maar samen kunnen we heel veel aan. Dank voor uw begrip!
Annemarie Brinkhof
Martijn van Minnen