Bericht van juf Kim

Vrijdag 23 april 2021

Lieve kinderen en ouders van de Nicolaasschool,

Toen ik 22 jaar was, begon ik als Pabo-student op de Nicolaasschool. Ik liep stage in groep 3 en ik werd direct verliefd op de school, de kinderen, de wijk en het team. In 2000 haalde ik mijn diploma en mocht ik blijven op de Nicolaas als kleuterjuf. Daarna werd ik juf van groep 3, 4, 7 en heel lang van groep 8. Boven mijn bureau hangt een grote lijst met alle klassenfoto’s van mijn groepen. Vaak kom ik nog ‘kinderen’ van toen tegen. Ze staan met een verlegen glimlach op mijn foto en zijn nu volwassen, zelfstandige, zelfbewuste mensen. Soms komen ze zelfs hun eigen kind bij mij inschrijven. Dan halen we herinneringen op. We praten over de leuke tijd, toen ze nog bij mij in de klas zaten. We denken aan de bijzondere dingen die ze meemaakten op de Nicolaas. De Nicolaasschool is altijd een plek geweest waar je kon lachen, huilen, vallen, opstaan, groeien en ontwikkelen.

Als ik naar mezelf kijk op de foto’s, zie ik mezelf ook steeds volwassener worden. Ik ben ondertussen 44 en al lang geen 22 meer. Ik heb me ontwikkeld, ik heb ontzettend veel geleerd hier, maar bovenal genoten en plezier gehad en mooie mensen leren kennen.

Als iets leuk en fijn is, dan wil je het eigenlijk nooit achter laten. Maar toch kan er een moment zijn, dat je een stap zet, buiten je comfort zone. En die stap ga ik zetten. Ik ga de Nicolaasschool verlaten en aan de slag als directeur op een basisschool in Rotterdam Zuid. Een prachtige kans en ik kijk er naar uit om daar weer nieuwe mensen te leren kennen en nieuwe dingen te leren. Op vrijdag 21 mei is mijn laatste werkdag. Dat is al best snel, maar die school heeft nu geen directeur. Tot die tijd geniet ik nog even van alles wat bij de Nicolaasschool hoort. Van de warmte, de gesprekjes bij de deur en het gevoel van ‘thuis zijn’.

Ik ben er trots op dat ik op de Nicolaasschool heb gewerkt en ik ga jullie missen.

Juf Kim