Taal & Theaterlessen zijn een groot succes

Taal & Theaterlessen zijn een groot succes

Vrijdag 12 november 2021

Zoals beloofd vertellen we in korte berichtjes steeds iets aan u over de manier waarop wij het NPO-geld hier op school besteden. NPO staat voor Nationaal Programma Onderwijs. Het is extra geld dat het ministerie van Onderwijs dit schooljaar en volgend schooljaar aan de scholen geeft om achterstanden die zijn ontstaan door Corona te helpen verminderen. We hadden er natuurlijk het allerliefst meer leerkrachten voor in dienst genomen. Maar helaas is er in heel Nederland een groot lerarentekort. Daarom zijn we op zoek gegaan naar andere manieren om dit geld zinvol te besteden.

 

Vandaag vertellen wij u iets meer over:

Taal en theater

 

Met de start van het nieuwe schooljaar zijn er verschillende professionals vanuit NPO-gelden ons team komen versterken.
In de groepen 1-2 zijn dat onder andere de theaterdocenten en theatermakers: Marihuela Belt, Marianne van Zeijlen en Tim Schuitvlot.

In deze lessen verwerken de theaterdocenten de woordenlijsten van kleuterplein. Door middel van toneelstukjes, liedjes, speloefeningen, verhalen verzinnen, versjes en bewegingsspelletjes reiken de docenten de woorden aan vanuit weer een heel andere hoek dan de kinderen in de klas ze voorgeschoteld krijgen. Veel plezier hebben en er ook nog van leren…hoe mooi is dat!!
Taal staat centraal in deze lessen,  maar binnen een theaterles zijn durf, concentratie, zelfvertrouwen, sociale vaardigheden en fantasie mooie kwaliteiten die mee ontwikkelen.

De lessen worden gegeven aan de helft van een kleuterklas. Na 8 weken wisselen de kinderen om. Zo kunnen alle kinderen gedurende het schooljaar genieten  en leren van de theaterlessen.


Terug