Positieve Psychologie-Lichaamsbewustzijn

Positieve Psychologie-Lichaamsbewustzijn

Maandag 12 november 2018

Tot de kerstvakantie zijn wij door de hele school bezig met het thema lichaamsbewustzijn.

Wat is dat dan?

Lichaamsbewustzijn is meer dan alleen het besef dat je armen en benen hebt, of dat je op een bepaalde manier zit. Met een goed lichaamsbewustzijn ben je in staat te luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft. Zo geven bijvoorbeeld je ademhaling, hartslag of spierspanning aan of je iets spannend, prettig of angstig vindt.

 

Het nut van lichaamsbewustzijn

Een goed ontwikkeld lichaamsbewustzijn geeft veel mogelijkheden, zowel voor je lichaam als voor je geest:

1) Je kunt effectiever omgaan met stressvolle situaties, omdat  je de alarmsignalen van stress eerder leert herkennen. Je kunt er dan ook iets mee doen.

2)  Je kent jezelf beter, hebt dus meer zelfinzicht en dat vergroot het zelfvertrouwen.

3) Hoe meer lichaamsbewustzijn je hebt, hoe beter je communicatie verloopt. Je kunt leren wat je uitstraalt, door je bijvoorbeeld bewust te zijn van hoe je zit. En of je bijvoorbeeld wel of geen oogcontact maakt of veel beweegt.

4) Je bent beter in staat signalen uit je omgeving op te vangen, wat je empathisch vermogen en de samenwerking ten goede komt. En het leuke is, hoe meer je je bewust wordt van je eigen lichaam en wat je daarmee vertelt, des te bewuster wordt je ook van de lichaamstaal van een ander. De kunst hierin is om het op de juiste manier te leren waarnemen, zonder er direct een oordeel aan te hangen.

In elke bouw komt een inloopmoment voor ouders, zodat ze een voorbeeld zien van werken aan lichaamsbewustzijn. Wanneer dat is, is later op de app terug te vinden.

 

Terug

Schiedamseweg 227

3026 AN Rotterdam

010 - 462 49 08

info@nullnicolaas-school.nl