Het Keuzeprogramma

Het Keuzeprogramma

De Nicolaasschool biedt kinderen al jarenlang een gevarieerd aanbod aan activiteiten waaraan zij na schooltijd op vrijwillige basis kunnen deelnemen. Dagelijks worden voor alle leeftijdsgroepen allerlei activiteiten georganiseerd. Deze activiteiten zijn niet verplicht. Kinderen kunnen in overleg met hun ouders kiezen voor welke activiteiten zij zich graag willen opgeven.

De meeste activiteiten worden aangeboden in blokken van 4 of 5 weken. Wanneer zich meer kinderen voor een activiteit aanmelden dan er geplaatst kunnen worden, dan wordt zo’n blok vaak later in het jaar nog eens herhaald.

Veel activiteiten worden georganiseerd en aangeboden door de vak- en groepsleerkrachten van de school zelf. Voor andere activiteiten werken we nauw samen met bijvoorbeeld de SKVR, Punt 5 of andere specialisten. Er is voor ieder wat wils: kinderen kunnen zich sportief uitleven in de gymzalen en kennismaken met een grote diversiteit aan sporten, lekker knus gezelschapsspelletjes met elkaar spelen, hun ‘groene vingers’ aan het werk zetten bij activiteiten in de natuur, een muziekinstrument leren bespelen, de prachtigste creatieve knutsels maken, extra oefenen op de lastigste Citotoets-onderdelen, als heuse journalist of eindredacteur aan een Nicolaaskrant werken, genieten van bijzondere verhalenvertellers en nog heel veel meer…te veel om op te noemen!

De activiteiten van het Keuzeprogramma starten direct na schooltijd om 15.00 uur (of op woensdag om 12.30 uur) en zijn uiterlijk om 16.45 uur (of op woensdag om 14.45 uur) afgelopen.

Terug