Peuterschool Nicolaas

Elke peuter van  2 tot 4 jaar is welkom op de groepen 0. U kind kan uiteindelijk 8 dagdelen per week naar school, waarvan 2 ochtenden en 2 middagen.

De groepen (Vlinder 1-4) zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van:

’s Ochtends van 08.20  –  11.20 uur

’s Middags van 12.15  –  15.15 uur.

Op woensdag is er een Ukkiegroep voor uw kind van 0 tot 2 jaar om samen met een ouder/verzorger te komen spelen van:

08.45 – 10.15 uur.

Gedurende deze dagdelen worden de peuters gestimuleerd in hun gehele ontwikkeling en taalverwerving. Daarnaast worden er met grote regelmaat activiteiten voor ouders georganiseerd, gericht op de opvoeding en ontwikkeling van de peuter omdat we vinden dat de samenwerking tussen peuterspeelzaal, ouders en school heel belangrijk is voor de optimale ontwikkeling van kinderen; succes op de basisschool begint thuis. Op de peuterspeelzaal leren kinderen door samen te spelen en bieden we ouders de mogelijkheid om te leren hoe ze dit leerproces thuis kunnen voortzetten, verdiepen en uitbreiden. De ouderactiviteiten zijn dus een belangrijk onderdeel van het programma in de groepen nul; de resultaten van de kinderen worden er positief door beïnvloed.

De groepen worden begeleid door:

Vlinder 1 en 2:  juf Nadia en juf Sharon

Vlinder 3 en 4:  juf Fatima en juf Serina